Kender du dit blodtryk?

Hvordan får du målt det?
Hvis du henvender dig i klinikken om andre ting, kan du forhøre dig om hvornår vi kan tilbyde en tid til at måle dit blodtryk.
Du kan også, via “kontakt klinikken” på hjemmesiden, bestille tid til det.
 
Hjemmeblodtryksmåling
Ligger dit blodtryk ved kontrollen over 140/90, tilbyder vi at du låner et blodtryksapparat med hjem, så du kan måle i hjemlige omgivelser.
Målingerne skrives enten på et ark vi udleverer til dig, eller på hjemmesidens skema, hvilket kræver du logger dig ind under “kontakt klinikken”.
Du kan bruge dit eget apparat, hvis det er aftalt med lægen. Hjemmeblodtryksmålingen kan ofte vise et normalt blodtryk, trods en forhøjet måling hos os…
Når hjemmeblodtrykket er vurderet af sygeplejerske og læge, kontakter du lægen og aftaler opfølgning afh. af udslaget.
 
ER du i behandling for forhøjet blodtryk ?
Vi tilbyder vore patienter med forhøjet blodtryk, løbende kontroller. Forløbet omkring dit blodtryk og evt. øvrige sygdomme vurderes af lægen minimum en gang årligt, som lægger plan for hvor mange kontroller der bør laves, ved henholdsvist lægen og/eller sygeplejersken. Der ordineres relevante blodprøver og undersøgelser hos lægen.
Lægen laver en “årskontrol” i måneden du har fødselsdag så det er nemt at huske. Ugen før dette tager sygeplejersken blodprøver, urinprøve og muligvis et hjertediagram ( EKG), som du får svar på hos